Inbjudan till kalas.

I kväll har vi haft besök av ett par goda vänner. Vi mumsade på kräftor och lite annat smått och gott. Våra vänner har två barn, en flicka på 7 år och en son som fyller 4 år. I bilen på väg till oss hade sonen sagt att han vill bjuda Rune på sitt kalas. Mamman hade då sagt att det nog inte var en sådan bra idé eftersom sonens mormor är väldigt rädd för hundar. Sonen svarade då kort och gott att mormor kan stanna hemma!!!! :-)
Härlig son! Måste vara för att det är vår gudson!!!
Han är väl värd en stor och dyr present tycker jag.



Knäpp-rune

I fredags var jag ute och promenerade tillsammans med en "granne" här i byn. Hon har två Xoloitzcuintle, eller mexikansk nakenhund som det heter på svenska. Ganska häftigt va? Tre nakenhundar på samma gata. 
Nåväl, till en början var Rune helt hopplös. Han pep, gnällde och kunde inte gå i koppel. . . Vi gick iväg till ett fält där hundarna kunde springa lösa.
OJ så lycklig Rune var.  Hundarna rusade som ystra kalvar på grönbete. Ett, tu, tre så såg jag att Rune blödde ganska ymnigt från ena tassen. Antagligen hade han skurit sig på en sten under leken. Så det var bara att vända om och gå hem.
När vi kom hem tvättade jag tassen och bandagerade den. Rune satt stilla och gnällde ynkligt då jag tvättade såret. Men sedan njöt han då han fick bandage runt tassen. Mysigt att bli ompysslad kanskse?!

Efter såromläggning gick Rune och lade sig och tyckte synd om sig själv.



Ibland tror Rune att han är en knähund.... Man har ju hört talas om människor som föds i "fel kropp", s.k. transsexuella. Men vad heter det när en stor peruan tror sig vara en liten peruan???









Avslutningsvis ett foto på kattfamiljen





Håhåjaja....

I förra veckan var jag iväg och införskaffade en ny, skön hundbädd till Rune.
Det blir emellanåt väldigt trångt i vår säng; två - inte helt smala - vuxna, en 8-åring - som har egen säng.... men anser att mamma och pappas säng är skönare- och ett stycke Rune som tar upp halva sängen och som knorrar högljutt om man vänder sig för, i hans tycke, häftigt i sängen. Rune anser att man ska ligga STILL då man sover.



Nåväl. Inatt bestämde vi oss, jag och käre maken, att nu SKA hundf*n sova i sin bädd. Det blev inte mycket sömn inatt kan jag säga. Och inte p.g.a. trevliga "vuxenlekar" utan p.g.a. ett stycke hundkräk.

Det är som att ha en bebis som ska vänjas att sova i egen säng. Men med den "lilla" skillnaden att man inte skriker och vrålar åt en bebis.... vilket både jag och käre maken gjorde då vi kört Rune på bädden för femtiotolvte gången!!!!
Han är mycket smart den lille Rune. Han satt i bädden och iakttog oss, när han trodde att vi somnat så pep och gnällde han. Sa vi inte ifrån åt honom då så antog han att vi sov och kom smygande upp i vår säng.

Gissa vem som låg i vår säng när vi vaknade på morgonen?? Jodå mycket riktigt, RUNE (och dottern också)!!!



Efter förmiddagspromenaden bestämde jag mig för att bada Rune. In med hunden i duschen, med milt tvång. Rune är inte överförtjust i att duscha. När han förstår att det är dags att duscha gör han sitt bästa för att rymma. Men jag brukar oftast kunna lura in honom, men lika ofta slutar det med att käre maken får fånga Rune i flykten och hålla fast honom tills jag kommer och kan bära in hunden på toaletten. Så även idag.

Nåväl, när hunden kommit in i duschen slog jag på vattnet, kände så det var lagom temperatur, blötte och  tvålade in honom (för övrigt kan jag rekommendera flytande galltvål till hund/katt- bra och miljövänligt.) När jag skulle skölja av honom började Rune att skrika våldsamt. Gissa om det ekade gott inne på toaletten?!
Rune har nämligen lärt sig att om man skriker när någon tvingar en att göra något man inte vill så slipper man ofta göra det jobbiga, tråkiga!!!!

Grrr..... den stygga matten, dvs jag, fortsatte att skölja hunden efter att, för säkerhets skull, kollat av temperaturen igen. Hunden vrålade än en gång. Men då blev jag riktigt arg och sprutade vatten i hans mun. Rune gjorde ytterligare ett försök, men slutade då han fick vatten i munnen än en gång!!!!

Denna hund kommer att lyckas med det fem barn inte lyckats med, nämligen att ge mig grått hår!!! Han är så smart så det inte är klokt! Den som tror att jag överdriver hans "smarthet" är välkommen att låna honom en vecka eller två.....

Så här fin blev han efter duschen iaf.




Till slut, några foton på kissar.

Undra vad Alexander håller på med egentligen?!




Detta är buren som jag fick av vår snälla "besiktningskvinna". Den var tänkt till hunden, men katterna har lagt beslag på den....



Söta, skrynkliga lilla Alex.

RSS 2.0