Att bädda en säng.....

En stor fördel då man ska bädda sängen är att INGA, jag upprepar, INGA hundar finns i sovrummet. För då krävs det mycket tålamod och gott om tid.





































När man tror att man äntligen är färdig så händer detta;














ÄNTLIGEN!!!!

Mysproppar

Mina hundar är fantastiska. Utomhus är dom väldigt aktiva, nåja Rune i alla fall. Ernestoh trivs bäst nära nära mattes ben. Och inomhus är dom lugna och trivs allra bäst i knät.












Idag har Ernestoh varit modig och riktigt våglig om han får säga det själv. Vår tvättstuga ligger nere i källaren. Och hittills när jag har gått dit ner har Rune följt med mig medan Ernestoh har stått kvar uppe och gnällt. Han har inte tordats gå nerför trappan. Men idag tog han steget.... och trappstegen ner till källaren. Det var en stolt hund som kom ner till mig i tvättstugan. :-)


Houdini har en läraktig elev....

Rune har redan lyckats lära Ernestoh hur man ska göra för att öppna dörrar!!!! Han är snabblärd den lille fransosen.

Imorse när jag kom hem från jobbet gick jag in i sovrummet och tog på mig pyjamas, tog mitt täcke och min kudde och skulle gå ner i källaren o sova. Ernestoh smög sig in i sovrummet, in under Fredriks täcke och försökte sitt bästa för att vara osynlig. Jaja, sa jag.... Ligg du där om du vill. Jag ska gå ner i källaren och sova. Stackars Ernestoh!!!  Han som kämpade så för att jag inte skulle upptäcka honom. Hundarna får nämligen inte sova med mig när jag har jobbat. Jag tycker att det räcker med att de sover på nätterna, de behöver inte sova dygnet runt. Vare sig Ernestoh eller Rune håller med....


mumsfilibaba

Ernestoh tycker om grisknorr..... Rune tycker om grisknorr..... Moa tycker inte om att hundarna knaprar grisknorr i hennes säng!!! Konstig unge!




Grått och trist.

Idag tog vi oss en lite längre promenad jag och hundarna. Denna årstid är det inte så roligt att bo i Skåne. Tack och lov att hundarna inte har päls.... för det går fort att skölja av dom skiten när man kommer in.


Visst är han söt?



Rune kommer fort, fort på inkallning.



En känguru? Nejdå, det är bara Ernestoh som också kommer fort på inkallning. :-)



Rune ville utforska vattnet och höll på att plumsa i. Därför tog han ett stort skutt därifrån



Det är inte bara på barn som snö, lera och vatten har en otrolig dragningskraft...



Ernestoh passar på att ta en lerinpackning på tassarna. Gratis är gott... eller nåt.



På väg hemåt.



En vacker profil.



En lurvig nakenhund...men söt som få.



En papillon? Nej faktiskt inte. En peruan med märklig öronhållning.




Nu har Ernestoh bråttom in. Han vet inte att det vankas duschning.... hade han vetat det hade han inte haft fullt så bråttom in.



Usch....

Jag har verkligen blivit lat på att uppdatera bloggen. Det har tre orsaker;
1. Min mobilkamera krånglar vilket leder till suddiga, dåliga foton.
2. Jag hittar inte mitt minneskort till min vanliga dator och
3. Jag är LAT!

Idag blir det i alla fall lite dåliga och suddiga foton. Jag måste ju visa upp det nya underverket Ernestoh litegrann. Jag och Ina, Pyttestors kennel, åkte till Frankrike i december och hämtade Ernestoh på kennel de Korrantoh. Vilken upplevelse. När vi kom dit hade Estelle 28 st hundar, när vi var där blev det 32 st hundar och när vi åkte fanns där kvar 30 st hundar.
Det var faccinerande att se Estelle med sina hundar. Var och en av hundarna visste vad de hette. Hundarna var mycket sociala och trevliga, presic som Estelle och hennes make.

Resan till Frankrike gick till en början som en dans på rosor. Ända till vi kom upp i de små franska bergsbyarna. Då tappade vår GPS kontakten med jämna mellanrum och vi snurrade runt på de pyttesmå vägarna. Vi stannade till då och då och frågade efter vägen, men vare sig jag eller Ina pratar franska och ingen av de vi frågade kunde engelska!!!! Så vi fick helt enkelt visa fram en lapp med adressen på och köra en bit efter anvisningarna vi fick, för att efter en liten stund stanna och fråga efter vägen igen.

Nåväl. Nu är Ernestoh här och han är en  mycket fin och social liten kille. Han älskar att sova i sängen och kryper fort in under täcket och ligger där blickstilla tills det är dags att stiga upp igen.
Rune är nöjd och glad över att ha fått en "lillebror" och är inte det minsta svartsjuk över att ha fått en "konkurrent".


Tävling i vem hinner först till matte?. Ernestoh tar ledningen....



Men Rune har längre ben.... Jag hinner, jag vinner.



Ernestoh är nöjd och glad ändå.



Och får tröstpris av husse.



Ernestoh gillar att ligga på mattes ben.







Notera den "berömda" grisen i bakgrunden. Tack och lov verkar den ha tappat lite av nyhetens behag. :-)
Käre maken kommer nog aldrig mer att köpa en gris som låter så hemskt. Tyvärr är den av bra kvalitet och har INTE gått sönder än. *suck*


Grabbarna bus leker.




RSS 2.0