morgontrött Rune

Imorse ringde väckarklockan 05,00. I sängen låg käre maken, yngsta dottern, jag samt Rune, trångt som i en sardinburk med andra ord. 
Jag talade om för Rune att det var dags att stiga upp. Han grymtade något till svar och borrade ner sig i sängen. Jaja, tänkte jag, jag går och gör mig iordning så hinner han vakna till under tiden.

Då jag var påklädd och lagt på mig ansiktet gick jag in i sovrummet igen och kallade på Rune. Han muttrade argt åt mig och gömde sig under täcket.  Han borrade sig in under täcket så pass mycket att han väckte dottern. Dottern fick knuffa ner hunden ur sängen samtidigt som jag drog i halsbandet. Rune protesterade högljutt men masade sig ner.

Då vi kom ned gick han raka vägen till sin hundbädd och kastade sig ner i den. *suck*
Jag gav mat till kattungen, drack en kopp kaffe och gav mig sedan i kast med den till synes hopplösa uppgiften att få ut hunden för att kissa.
Rune måste ha sett min beslutsamhet för han gick faktiskt med ut. Han sprang ut på ängen, satte sig fort ner för att sköta magen och lätta på blåsan och sprang sedan snabbt, snabbt, snabbt tillbaka till ytterdörren och krävde att bli insläppt.

Att gå ut på långpromenad på morgonen är bara att glömma.... och jag som hade bävat mig inför det då jag skaffade hund.... alldeles i onödan om man äger en  Rune iallafall.



fotot får ej användas utan fotografens tillstånd www.petra.sundberg.se


buse

Alexander går numera under namnet monstret. Han älskar att attackera fingrar samt min haka...dubbelhakan. Jag kan meddela att det gör ont att bli biten i i dubbelhakan av små  sylvassa kattungetänder.

 

Igår klippte jag hans klor för tredje gången, de växer som ogräs. Men denna gången var det inte en snäll liten kattunge som låg stilla i mitt knä, utan ett vilt, slingrande, pipande odjur. Men skam den som ger sig - till slut var alla klor klippta och klofalserna rensade och Alexander var dödstrött och sov som en stock.

 




åsså foton på Alex









Fortfarande gäller att bilderna inte får användas utan fotografens tillstånd.


Underbara foton.

Sicken tur jag har..... min bästaste Petra är fotograf och kom hit i torsdags och fotade mina monster, både djurmonster och människomonster. :-)

Här kommer lite fina foton. Observera att fotona inte får användas utan fotografens tillstånd!!! Kika gärna in på Petras hemsida.







Foton på Alexander kommer om en stund. De är under konstruktion, eller nåt. :)

Liten börjar bli stor.

Nyss satt jag i lugnan ro och drack mitt morgonkaffe. Plötsligt hör jag ett väldans pip från Alexander. Rusar upp och in i Moas rum. Då har förmodligen Alexander fått sig ett tjuvnyp av Lilli. För när jag kikar ner i lådan attackerar Alexander Lilli och biter henne i halsen..... :-) Vilket kaxigt litet kräk han är.

 

Sigge passar Alexander och ser till att inget händer. Det är med stor skepsis han tillåter fotografering av sin lilla skyddsling.


Alexander ser ut att tycka att golvet är halkigt.



Rune....

Rune har besök av min brors hund Diesel. En blandning mellan Rottis och schäfer. När brorsan kom hit med hunden trodde vi båda två att det skulle bli stora problem. Diesel gillar nämligen inte andra hanhundar. Men tji fick vi..... dom blev "bästisar" efter någon dag bara. :-) 
Så Diesel fick stanna kvar här hos oss då bror åkte hem till Luleå. Käre bror ska nämligen iväg och jobba på Mallis det lilla kräket (avundsjuk? Vem? Jag???)

Igår var Diesel och hälsade på min arbetskompis och blivande granne. Då jag slutade jobbet åkte jag förbi och tog med Diesel hem till oss. När jag kom hem och  in genom dörren blev jag fullständigt nonchalerad av Rune. Han struntade i att jag kom hem, han var bara överlycklig att få se Diesel.


Så här slapp och slö blir man då man måste uthärda Runes busattacker.



Fulare foto har jag nog aldrig tagit på Rune. Men det blev så fult att det nästan var lite häftigt med ett jättehuvud och mini-kropp.




Åsså sist och minst.. ett foto på Alex. Här är han ny-äten och ligger och myser med Sigge och Lilli.

kolla in skillnaden.

Det är taget med fem dagars mellanrum. Helt otroligt vad han har förändrats.

Finfrämmande

Igår hade vi finfrämmande, nämligen våra blivande grannar Jessica och Rolle samt deras son Albin (ja, han är också finfrämmande, men jag var tvungen att få till meningen bra ju)

Jessica fick gosa med Alexander. Han njöt och kurrade som värsta V8:an. En rolig sak som hände var att vi upptäckte hur pass medveten lille Alex börjar vara. Jessica har nämligen glasögon och Alex satt och iakttog hennes ansikte intensivt. Efter en stund sträcker han upp ena tassen och känner på glasögonen. :-)









Jag tvingade Jessica att mata Alex också. Nåja, tvinga och tvinga, hon var inte speciellt svårövertalad. :-)




Har ni någonsin sett något så sött???? Hur katten ska vi kunna lämna honom ifrån oss?

Underbara Alexander.

Idag fick Moa mata Alexander för första gången. Gissa vem som var stolt?





Diesel står och tittar på när Alex får mat.




Ikväll alt. imorgon bitti ska Rune trimmas. Kära Petra har nämligen tänkt komma och fota mina djur. Kul att få fina fotograf-foton på dem. Kolla in hennes sida www.petrasundberg.se



Vackra katter

Lille Alexander växer och växer. Det är inte bara han som växer, utan även hans klor. Alexander mjölk-trampar väldigt mycket på mina händer då han får nappflaska. Så igår fick jag klippa dem för första gången. Jag uppskattar inte att gå omkring med sönderrivna händer... Han tyckte inte att det var så där überroligt, men det gick bra ändå. Det var lite trixigt att klippa så små klor.



















Nya foton

Sitter på jobbet och har egentligen inte tid att blogga, men måste bara visa hur söt lilla Alexander är.
Nytagna men oredigerade foton. Men nog ser man sötheten iallafall.









Houdini har åkt inlines

Imorse sken solen från en klarblå himmel. Så jag och Rune bestämde oss för att åka in till Vellinge. Sagt och gjort, på med sele och inlines och iväg.  Rune är verkligen jätteduktig. När han behöver göra nr 2, vilket han oftast behöver då vi åker som bäst, så släpper jag kopplet och åker vidare. När Rune är färdig springer han ikapp mig och springer nära min vänstra sida, jag hukar mig ner och plockar upp kopplet och så åker vi vidare.

Väl framme i Vellinge satte vi oss på ett café och inväntade kära maken om kom efter med bil. Medan vi satt där och väntade såg jag en kvinna som kom gåendes med en ledarhund. Rune började gnälla då han såg hunden men jag hyssjade honom så att han inte skulle störa den arbetande hunden. Men hunden fick syn på Rune och kom raka vägen till oss. Kvinnan fattade ingenting, så jag fick säga hej och förklara att hennes ledarhund ville träffa Rune.... Snacka om att Rune har dragningskraft. :-) 

Senare på dagen åkte vi iväg till Skegrie för besiktning av huset. Eftersom besiktningskvinnan har två Xolos fick Rune följa med så att hon skulle få se Rune. Under besiktningen inomhus fick Rune vänta i sin bur, längst bak bakom lastgallret i bilen. Mohaaahaaaa.... första gången jag kom ut hade han lyckets öppna dragkedjan i buren, tränga sig igenom lastgallret och satt så fint bakom ratten!!!!
Jag tryckte in hunden i buren igen och drog för dragkedjan igen. Nästa gång jag kom ut hade hundf-n klöst sönder framsidan av buren och satt återigen bakom ratten! *suck* Herreminje.... det var den buren. Nyligen inköpt och allt.
Tack och lov så hade "besiktningskvinnan" en hundbur i stål till övers som jag kunde få. Så snällt va?

När vi kom hem tog Oliver med sig Rune ut och lekte med hans favoritleksak, nämligen en tennisboll. Så nu ligger Rune utslagen i hundkorgen och drar timmerstockar.



Jag kan för övrigt berätta att lille Alexander mår bra. När jag vägde honom för drygt en timme sedan var han uppe i hela 207 gram!!! Tungviktare.

Skarpa fina foton på fin Alexander





Säg Hej till publiken.




Sigge

Lite bilder från i torsdags då jag hade finbesök av två arbetskamrater, Jessica och Jenni.




Jessica försöker äta lunch. Sigge är mycket intresserad av både maten och av Jessica. Sigge klängde och klättrade på Jessica under hela tiden hon var här.
Att döma av Jessicas min så tror jag inte att hon uppskattar sigges intresse för hennes mat?



Jenni försökte få Sigge att sitta hos henne. Men han nobbade henne fullständigt och sprang till Jessica!

Uppföljning!

Igår fick Lilli och Alexander ÄNTLIGEN komma hem. Lille Alexander är en riktig sötpropp. Han kurrar så fort man petar i honom. Bildbomb kommer här..... dock vet jag inte vad som hände med min kamera. Den lyckades inte ta skarpa foton. :-(





Titta så nöjd Lilli ser ut. Lilli är alltså den gråa katten längst bort. Sigge sitter och beundrar underverket.







Lilli tvättar den lille.







Lyckliga familjen?






Sigge hjälper till att tvätta Alexander.



Lilli är ju en riktig "bitch". Här är det hon som bestämmer! Men hon accepterar till 100% att Sigge hjälper henne att sköta Alexander. Dock får inte Lucia eller Rune ens komma in i rummet.

Igår satt jag och Therese och drack kaffe i köket. Jag hade full insyn till katternas rum ( som för övrigt egentligen är Moas sovrum). Rune var mycket nyfiken på kissebebisen och jag satt och hojtade åt honom hela tiden att inte gå in dit.
Men Rune är Rune så när jag vände bort blicken i 2 sekunder så hade han smitit in dit. Det skulle han INTE ha gjort. Rune kom utrusande från kattrummet  i 200 km/h. I ena bakbenet hängde Sigge fast med ett stadigt bett i Runes hull. Lilli rusade efter honom, spottandes och fräsandes och ilsket fäktande med klorna.
Rune klarade sig tack och lov väldigt bra. Men nu har han långa revor efter kattklor över hela kroppen.  Den som tror att han lärde sig något tror FEL!!!! Han försökte igen att komma in dit en stund senare....*suck*

Nåväl jag och Therese satte en skohylla för dörröppningen, så katterna kommer ut och in utan problem, men Rune är så korkad att han, än så länge, inte tar sig in.

Tack snälla Therese för sällskap till Helsingborg.



Som tack för Thereses hjälp bjöd jag henne på en väldigt kulinarisk middag. En riktigt fin lördagsmiddag minsann... Vi eldade upp trä ute på gården så det blev att grilla korv och pinnbröd! Therese fick alltså själv tillaga sin måltid! :-) Men snäll som hon är klagade hon inte. Hon bad till o med om recept på pinnbröd som hon aldrig ätit tidigare. Är pinnbröd typiskt för norra sverige? Käre maken hade inte heller ätit pinnbröd innan jag satte klorna i honom.

Här är en länk till recept på pinnbröd Therese.

PINNBRÖD!


Tack!

tack för alla goa kommentarer. Givetvis är jag jätteglad över att Lilli klarade sig. Hon är ju min stora bebis. :-)

Nu sitter jag här och har semester.... En semester som jag tog för att kunna sköta om och mysa med kattungar. Konstig känsla. Känns som bortkastad semester.

Och ingen Lilli har jag som "stör" mig hela tiden. Nyss rensade jag i kattlådan och då märktes det extra tydligt att Lilli inte är hemma. Hon blir nämligen ALLTID kissnödig då jag rensar lådan och kommer och tränger sig in i lådan.


För övrigt har jag nyss beställt en Pee-wee låda. Någon som har erfarenhet av den? Jag är så leds på all kattsand som letar sig ut i hela huset på något konstigt sätt. Trots att jag har provat diverse olika sandsorter och mattor framför lådan så är det som värsta sandstranden här hemma emellanåt.

Igår efter jobbet tog jag och Rune en sväng på Inlines. Vi åkte in till "stora staden Vellinge", ca 5 km. Jag trodde jag skulle få lite draghjälp av herr Rune då han var full av energi... men ack vad jag bedrog mig. Han sprang så fint, så fint på min vänstra sida hela vägen!!!! :-)

Käre maken fick hämta oss i Vellinge eftersom jag tycker att det är så tråkigt att åka tillbaka.... jag har mina konstiga ideér för mig. Att åka 2.5 km åt ett håll och sedan vända och åka 2.5 km hem känns myyyycket längre och tråkigare än att åka 5 km åt ett och samma håll.  Och 10 km känns för långt för Rune (jajaja... jag erkänner, det är för långt för mig).

Lång långfredag.

Påsken blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade sett fram emot att ha ett gäng kissebebisar att sitta och njuta av. För att göra en riktigt lång historia kort så fick Lilli förlösas med kejsarsnitt. Det var fyra ungar, två som var döda och två som levde. Veterinären trodde inte de två som levde skulle överleva heller. Lillis livmoder gick inte att rädda, så några fler kullar blir det inte. Veterinären tyckte att det var mycket märkligt att Lilli var så tjock när det bara var fyra ungar. Någon förklaring till det hade hon dock inte.



Några timmar efter snittet fick vi åka hem med ungar och Lilli.



Dagen efter kom jag och lillis uppfödare överens om att det var bättre att katterna var hos henne eftersom hon har mer kunskap och erfarenhet än jag har. Så käre maken körde katterna till Helsingborg. Själv var jag så supertrött då jag bara hade sovit tre timmar (osammanhängande) de senaste 57 timmarna, så jag gick och lade mig och sov ett par timmar.

Tyvärr dog den svarta kattungen senare på lördagkväll. Men den lille blå killen kämpar fortfarande såvitt jag vet.
Här hemma är det jättetomt utan Lilli. Sigge går och skriker och letar efter henne. Stackarn får nöja sig med oss..

Inatt trotsade jag maken och lät Sigge sova inne hos oss. Maken _vägrar_ att låta katterna sova i vårt sovrum. Rune däremot får till och med sova i vår säng!  Maken skyller på att katterna inte ligger stilla och att han är rädd att lägga sig på dem.  Men igår hade inte ens maken hjärta att neka Sigge. Sigge skötte sig nästan exemplariskt.... han väckte inte maken däremot bet han mig åtskilliga gånger i näsan vid 4-tiden.
Det är rart med djur...

RSS 2.0